top of page

Veel gestelde vragen

1) Hoe vaak moet ik trainen om resultaat te zien?

Hoe vaker je traint, hoe meer resultaat je boekt. Het klinkt simpel en dat is het ook, als consistent je trainingen volgt. Als je 2 á 3 keer per week naar de sportschool gaat, kun je met een goed trainingsprogramma en een juist voedingsschema resultaten behalen en vasthouden. Van onregelmatig sporten zullen je gewenste resultaten uitblijven. Hierdoor raak je je motivatie kwijt en is de kans groot dat helemaal niet meer gaat trainen.

2) Waarom een personal trainer? 

Een personal trainer helpt je om je doelen te behalen en te behouden met een goed trainingsprogramma en voedingsschema. De meeste mensen weten niet waar op te letten tijdens oefeningen en in hun voedingspatroon. Hierdoor is de kans groot dat oefeningen verkeerd uitgevoerd worden en/ of te zwaar met als gevolgd dat er blessures ontstaan en het juist langer gaat duren om doelen te bereiken     Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van te zware gewichte bij de betreffende oefening of een te zware trapkracht en/ of tempo op een cardioapparaat of een verkeerd tempo tijdens de krachttraining.

 

3) Welke buikspieroefeningen moet ik doen voor een strakke platte buik?
"ABS are made in the kitchen"   Deze uitspraak zegt eigenlijk al genoeg. Om je buikspieren zichtbaar te krijgen zul je streng op je voeding moeten gaan letten. Door je hele lichaam te trainen en vooral de grote spiergroepen neemt de hoeveelheid lichaamsvet af. Mits jij meer calorieën verbrand dan dat je eet. Zorg voor een aaneengesloten negatieve energie balans en je buikspieren zullen zichtbaar worden.

4) Wordt vet omgezet in spieren?
Nee, dat is een fabel. Door je spieren te trainen stimuleer jij je metabolisme (stofwisseling). Hierdoor krijg je meer energie en verbrand je meer vetten en calorieën. Voor vet heb je een tekort aan calorieën nodig, voor spieren een overschot! Het is duidelijk dat je die niet tegelijk aan allebei die voorwaarden kunt voldoen. Als je af wilt vallen, zul je dus vaak ook wat spierweefsel afbreken. Je lichaam probeert immer overal energie vandaan te halen.

Check èèn van de onderstaande links voor nog meer antwoorden op je vragen:

26077417._SX318_.jpg
ergogenics40logo.gif

Wil je meer weten over supplementen check dan onderstaande link naar de supplementenwijzer app van Eigen Kracht!

supplementenwijzerapp.jpg

Is jouw vraag nog niet beantwoord neem dan contact op via de contactpagina en wij geven je zo snel mogelijk antwoord op al je vragen.

bottom of page