top of page
Duo-Training-BRAFE-Personal-Training-Hil
PERSONAL TRAINING & COACHING

Je wil gezonder gaan leven! Je wil die extra kilo`s kwijt! Je wil meer spiermassa! Je wil een betere conditie! Je wil beter worden in de sport die je beoefend of juist een combinatie hiervan, maar mist de motivatie en de kennis om zelf in de sportschool aan de slag te gaan?!

 

Wat is daar tot nu toe van terecht gekomen…?

Is het niet eens tijd om nu echt actie te gaan ondernemen...?

Stop met het maken van 1001 excuses voor jezelf! Ja, ook jij kunt je doelen bereiken. Het begint allemaal met de juiste mindset. Jij moet "echt" iets willen veranderen. Als jij zover bent, dan pas kan ik je echt helpen! 

40189501-groen-vinkje-geïsoleerd-op-een-

PERSONAL & SMALL-GROUP

VOOR IEDEREEN

40189501-groen-vinkje-geïsoleerd-op-een-

 PROFESSIONEEL 

VOEDINGSADVIES

40189501-groen-vinkje-geïsoleerd-op-een-

NAUWKEURIG PERSOONLIJK

MAATWERK 

40189501-groen-vinkje-geïsoleerd-op-een-

24/7 

BEGELEIDING 

 

 

Steeds meer mensen schakelen een personal trainer in. Ik geloof dat personal training de meest effectieve manier van trainen is. Een personal trainer is er helemaal voor jou. Ik laat je zien welke kracht- en/ of cardio-oefeningen geschikt zijn om zo snel mogelijk en efficiënt mogelijk jouw doelen te bereiken. Snel resultaat gegarandeerd. Een goede personal trainer zoekt namelijk altijd naar de balans in wat je kan en wat je wilt bereiken. Hij zorgt ook voor de mentale ondersteuning, helpt je bij tegenslagen en leert jou je grenzen te zoeken en er op een verantwoordelijke manier over heen te gaan. Trainen met een personal trainer is daarom veilig en professioneel.

Trainingen stel ik samen aan de hand van jouw leeftijd, jouw doel(en) en je fysieke eigenschappen op dat moment. Ik ga je niet alleen begeleiden op het gebied van training, maar ook jouw voeding, de juiste mindset, voldoende rust / herstel en stressmanagement zijn belangrijke aandachtspunten in het programma. We gaan aan de slag met een programma dat perfect past bij het halen van jouw doel(en).

Ben jij hiertoe bereid? Ga dan aan de slag met Spijkers PERSONAL Training!

DSC04383.jpg

Motivation Through Education

Het halen van jouw (fysieke) doelstellingen is het belangrijkste tijdens onze samenwerking. Ik ‘begeleid en leid je op’. Ik breng je de belangrijkste principes van voeding en fysieke training bij omdat ik wil dat je begrijpt waarom ik doe wat ik doe! Deze kennis kun je vervolgens altijd op jezelf toepassen, ook na onze samenwerking. Het is een investering in jezelf!

waar gaan we jou op coachen?

1: ZINVOL LEVEN

Om je vitaal te voelen is het belangrijk een doel te hebben in je leven. Wat vind je belangrijk? Waar word jij blij van? Wat geeft je voldoening? Waar krijg jij energie van? Wat maakt je gelukkig? Vraag je eens af wat dat bij jou kan zijn. Vraag familie of vrienden waarvan zij vinden waar je goed in bent. Misschien heb je een oude hobby die je weer op kunt pakken? Of die vrijwilligersbaan die altijd al je interesse had. Wordt jij blij van sporten met kinderen? Ga eens op onderzoek uit en achterhaal wat je leven nu echt zin geeft, want een zinvol leven draagt bij aan je vitaliteit, dat is een feit!

2: ondersteunende relaties

Eenzaamheid met name onder ouderen, is helaas een harde realiteit. Misschien iets waar je nu niet aan wil denken en later zeker niet wil meemaken. Omdat te voorkomen moeten we nu al voldoende tijd en energie te steken in het opbouwen en bijhouden van contacten met je naaste familie en je vriendenkring. En dan bedoel we niet alleen maar via social media! Zodat wanneer jij het even nodig hebt, er altijd iemand voor een troostende schouder, luisterend oor, een warme knuffel, een
opbeurend woord, een motiverend / inspirerend gesprek of een helpende hand zal zijn; want ook jij kunt het niet altijd alleen en dat hoeft ook niet. Dus zorg goed voor je naaste familie en fijne vrienden en durf om hulp te vragen als het even tegen zit! Kortom, zorg goed voor je naaste familie en dat je voldoende vrienden hebt die er in `goede en slechte` tijden voor je zijn.

3: POSITIEF DENKEN

We horen je denken, dat lukt toch niet altijd...? Dat klopt, maar je kunt negatieve gedachten ombuigen naar positieve gedachten. Jouw gedachten hebben meer invloed op je gezondheid dan je denkt. Wanneer je hoofd vol zit met sombere en negatieve gedachten kan dit stress verhogend zijn en zorgen voor lichamelijke klachten. Maarrr...."omgekeerd geldt hetzelfde", kijk dat is al positief! Heb je een positieve kijk op het leven? Zie je gebeurtenissen van een zonnige kant? Denk je in oplossingen i.p.v. problemen? Dan zorgt je relativeringsvermogen ervoor dat het je niet in je neerwaartse (negatieve) energie komt, maar juist blijft denken in je opwaartse (positieve) energie. Hierdoor ben je uiteindelijk lichamelijk, geestelijk en emotioneel beter in balans en dat heeft een positieve weerslag op je gezondheid.

4: regelmatige herstelmomenten

Zorgen voor voldoende rust en herstel tijdens je dagelijkse bezigheden draagt bij aan jouw vitaliteit. Steeds maar doorgaan en jezelf druk opleggen zullen jou geen goed doen en uiteindelijk zal dit een negatieve invloed hebben op je gezondheid en je vitaliteit. Van futloos, prikkelbaar en/of vermoeid zijn, tot compleet gestrest raken van de kleinste dingen. Met als gevolg dat je niet meer ‘normaal kunt functioneren en wellicht je dagelijkse werkzaamheden moet neerleggen. Dit wil je natuurlijk zien te voorkomen! Je kunt alleen topprestaties leveren (sport en/ of werk) als je alles in balans brengt tussen je dagelijkse inspanningen en de benodigde ontspanning. Neem daarom tijdens de dag geregeld een pauze om spanningen af te bouwen en wat tot rust te komen. En vergeet niet om ’s avonds op tijd naar bed te gaan zodat je aan je uren slaap kunt komen. Tijdens je slaap in een goede nachtrust worden je dagelijkse gebeurtenissen verwerkt en verzorgt je lichaam het hoognodige herstel aan de lichaamscellen. Zorg jij voor jouw regelmatige herstelmomenten? Dit draagt zeker bij aan jouw algehele vitaliteit!

5: voldoende BEWEGING

Bewegen (kracht/cardiotraining) is niet alleen goed om je botten en spieren sterk te houden, maar houdt ook je hart en bloedvaten in goede conditie. Zeker in combinatie met bewust gekozen en gezonde voeding. Dagelijks voldoende fysieke inspanning is goed om mentale spanningen los te late en om je hoofd leeg te maken. Dit werkt enorm stress verlagend. Wanneer je matig tot intensief beweegt produceert je lichaam o.a. endorfines (zorgt voor een gelukzalig en euforisch gevoel en vermindert pijn) die de aanmaak van stresshormonen tegen gaan. Daarbij maakt je lichaam door voldoende te bewegen ook nog eens `feelgood` hormonen (endorfine, serotonine en dopamine) aan die goed zijn voor een vrolijk humeur. En uiteraard krijg je er ook energie van! Bovendien is goed om welvaartsziekten als overgewicht, hartziekten en diabetes tegen te gaan.

6: optimale VOEDING

Gezond eten! We weten het allemaal... Gezond eten helpt je om alle benodigde bouwstoffen binnen te krijgen om lichamelijk en geestelijk optimaal te kunnen functioneren. Denk hierbij aan de vitamines, mineralen, eiwitten, goede koolhydraten en essentiële vetten. Kies met aandacht voor bewuste voeding. Niet vullen, maar voeden! Eet veel verse groentes en fruit, matig het gebruik van alcohol en drink genoeg water gedurende de dag. Hierdoor blijf je goed gehydrateerd zodat o.a. afvalstoffen je lichaam gemakkelijk kunnen verlaten. En het spreekt voor zich dat je let op je zout- en suikerinname, kiest voor meervoudige onverzadigde vetten en snelle koolhydraten zoveel als mogelijk mijdt.

Klinkt dit herkenbaar en heb jij hier (dagelijks) problemen mee? Laat ons jou dan verder helpen! Dus wacht niet langer en meld jezelf hieronder aan voor een proefles en/ of een coachingsgesprek!

pyramide_kleur_verkleind.jpg
 vitaliteitspiramide van Albert Sonnevelt
bottom of page